Turistvisum til Kina – hvordan?

Som dansker skal man have visum (også kaldet visa eller indrejsetilladelse) når man rejser til Kina, og dette skal ske inden indrejsen. Visum til Kina ansøger du om hos Chinese Visa Application Service Center i København, se mere på deres hjemmeside her: http://www.visaforchina.org/CPH_EN/ 

Under normale omstændigheder er det ganske problemfrit at opnå et 3 måneders turistvisum til Kina.

Visumet sættes ind i dit pas (som et klistermærke), og indeholder information om indrejsetilladelsens varighed og gyldighed. Hvis du skal rejse ind og ud af Kina flere gange i forbindelse med rejsen, kan man ansøge om “double entry” eller “multiple entry”. Dette er oftest relevant i forbindelse med krydstogter eller rundrejser i flere lande i Asien. Hvis du vil flyve til og fra Beijing, men også besøge Mongliet eller Korea under dit ophold, er det altså nødvendigt at ansøge om dobbelt eller flere indrejser i dit visum. Dette er ikke nødvendigvis sværere at få, men koster lidt mere.

Et enkelt indrejse visum (“single entry”) koster 250 kr, 2-indrejse visum (“double entry”) koster 400 kr og flere-indrejse visum (“multiple entry”) koster 500 kr for 6 måneder og 750 kr for 1 år. Til denne pris kommer også tillæg for at udstede visum, som er 275 kr for normal udstedelse, hvilket tager 4-5 dage (men husk alligevel at være i god tid, ansøg gerne om visum en måned inden afrejse, så der ikke opstår stress over din rejse i tilfælde af forsinkelse, helligdags-lukket, bortkommet pas eller lignende). Hvis du er i sidste øjeblik med at få visum inden din afrejse til Kina, så kan du vælge express afhentelse af visum efter 3 dage, og dette koster 462,50 kr. Hvis du vil have dit visum efter bare 2 dage koster det 562,50 kr. Og hvis du bor langt fra København og har brug for at få tilsendt det færdige visum til din adresse, så koster det også 562,50 kr og tager så lidt længere tid.

Disse priser på visum gælder for danske statsborgere. Er du ikke dansk statsborger er priserne højere.

Kontakt http://www.visaforchina.org/CPH_EN/ direkte, eller et rejsebureau med fokus på Kina, for mere information.

Det er normalt ikke nødvendigt at fremvise retur-billet og hotel-reservation, men i forbindelse med vigtige begivenheder sker der ofte midlertidige stramninger. Det er derfor altid en god ide at undersøge visum-situationen i god tid inden man planlægger at rejse til Kina.

Ansøgning om visum til Kina
Når du ansøger om turistvisum skal du bruge en ansøgningsform som du enten kan udfylde online her http://www.visaforchina.org/CPH_EN/onlinetools/252722.shtml eller printe ud og udfylde. På ansøgningsformen skal der sættes et pasbillede i øverste højre hjørne. Online ansøgningen er på 5 sider, hvor du skriver dine kontakt oplysninger, personlige oplysninger og hvor i Kina du skal hen og hvor længe. Hvis du ansøger personligt på Chinese Visa Application Service Center, så skal du lave en aftale først, hvor du kan aflevere din ansøgning.
Aftalen med Chinese Visa Application Service Center kan bookes på deres hjemmeside, her: http://www.visaforchina.org/web/reservation/ReservationAction_preCreateReservation.action?visacenterCode=CPH1&request_locale=en
Du skal så komme igen og afhente visumet når det er færdigt.

Hvis du ikke har mulighed for at tage til København for at ansøge, så kan du ansøge via post, hvor du sender ansøgningen + en retur-kuvert og så sender de dig en email med konto oplysninger, hvor du skal indbetale visum omkostningerne. Når dette er betalt, sender de visumet til dig.

Klik her for at købe billige billetter til Kina.

Det er forholdsvis nemt at få turistvisum til Kina, men hvis der skulle mangle noget i din ansøgning så kan det tage tid at give dig besked om det og det kan så komme til at tage lang tid før man finder frem til problemet, får det rettet og får sit pas tilbage. Så husk at ansøge i god tid.