Tibet og Lhasa

Tibet og hovedstaden Lhasa er et af de mest spændende og fascinerende steder at rejse til i Asien. Når du ankommer til Tibet, vil det næsten føles som at træde ind i en anden verden eller i en anden tidsalder.

Tibet er også kendt som ”Verdens tag” på grund af dens høje beliggenhed i bjergene i Himalaya og Mount Everest. Tibet kaldes også for ”Sneens land” på grund af den kolde og hårde vinter. De fleste turister rejser til Tibet og Lhasa i sommermånederne juni, juli og august, hvor vejret er varmest.

Klik her for at købe billige billetter til Kina.

Tibet ligger syd for Qinghai, vest for Sichuan og nord for Indien og Nepal, og med en befolkning på 2,3 million af forskellige etniske minoriteter. De fleste i Tibet følger den tibetanske buddhisme, og mange rejser også til Tibet, for at få indblik i kulturen og religionen og besøge de smukke templer, især Jokhang Templet er et af de mest kendte og hellige tempel i Tibet.

Læs også ‘Verdens smukkeste togrejse ender i Tibet’.

Desuden findes mange sjælne og enestående dyr, især i den nordvestlige del af Tibet, omkring Qinghai.

Tibet er en enestående rejse oplevelse, om du leder efter en kulturel rejse, en natur rejse eller en oplevelse rejse, og det tibetanske folk er utrolig venlige og imødekommende overfor besøgende.

Oplev de mange templer, de høje bjerge med de altoverskyggende udsigter. Tag på en vandring i Yarlung Valley, som så mange pilgrimmer har gået før dig og som du aldrig glemmer.

Potala Palace som er Dalai Lamas hjem i hovedstaden Lhasa, besøges af de fleste turister som rejser til Tibet, og er helt sikkert turen værd. Se desuden Rongbuk klostret, som er et af de højeste klostre i verden og hvorfra du har en fantastisk udsigt over Mount Everest.

Når du rejser rundt i Tibet, så vær opmærksom på at forsinkelser med bus er meget almindelige, så sørg for at have noget mad med dig på turen, i tilfælde af forsinkelser eller at bussen bryder sammen.

Mad i Tibet er lidt ensformig og de fleste restauranter har ikke så god hygiejne, så mange vælger halal restauranter, fordi der så findes halal regler, at overholde for kokkene. Maden består ofte af nudler og suppe og dertil te at drikke. Den mest udbredte te i Tibet og Lhasa kaldes Yak Butter tea og er en ret salt te med smør i, som smager ganske specielt.