The Bund, Shanghai: Oplev den berømte skyline i fuld panorama

The Bund er et ef de flotteste og prægtigste syn i Asien og ved din rejse til Kina, skal du helt sikkert opleve den berømte skyline i fuld panorama.

Huangpu-floden er ikke kun moderfloden i Shanghai, som deler Shanghai i øst og vest, med Puxi på den ene side og Pudong på den anden. Men Huangpu-floden og The Bund samler også den prægtigste turist attraktion i byen. Beliggende på den østlige bred af Huangpu-floden, er The Bund, som er et symbol på Shanghai. Nye finansielle og kommercielle centre samt store bygninger opført i 1930′erne i franske og andre europæiske arkitektoniske stilarter langs The Bund.

Klik her for at købe billige billetter til Kina.

Især om aftenen og natten når der er mørkt og alle de klare lys er tændt over hele Shanghai, og folkene som langsomt og hyggeligt slentrer på prominaden og de skønne restauranter ved floden, det er et syn værd. Start eventuelt på den nye side i “LuJiaZui”, tag en tur op i et af skyskraberne, Pearl Tower, JinMao eller det nye “Shanghai World Financial Center” som alle har udkigsetager. Tag derefter over på den anden side, som slut af med at spise i en af de mange gode restauranter på The Bund. Familien Li’s berømte restaurant i Shanghai findes i Huangpu Park som ligger i den nordige ende af The Bund, og er bestemt et besøg værd. Adresse: 500 Zhongshan Dong Yi Road (Huangpu Park) Shanghai Tel: +86 21 53088071.

Shanghais ‘The Bund’ i Kina har massevis af historiske bygninger, liggende ved Huangpu-floden, som engang husede mange handelshuse og banker fra Frankrig, USA, Italien, Rusland, Tyskland, Japan og Holland. Et bygnings boom i slutningen af det 19. århundrede, som fortsatte i begyndelsen af det 20. århundrede førte til, at Bund er blevet et finansiel knudepunkt for hele Østasien.

Der ligger i alt 52 bygninger på The Bund i Shanghai af forskellige arkitektoniske stilarter, såsom romansk, gotisk, renæssance, barok, Neo-klassisk, Beaux-Arts, og art deco. Faktisk har Shanghai en af de mest komplette samlinger af Art Deco arkitekturer i hele verden. Det er et fascinerende syn at gå rundt på The Bend i Shanghai og opleve det gamle Kina og det nye Kina.

Transport hen til The Bund

Tip: Shanghai færge for fodgængere og cyklister krydser floden på få minutter og koster få kroner. Dette er en spændende måde at rejse mellem den gamle og den nye side.

Shanghai’s Metro Linje 2 krydser The Bund, men der er ikke nogen Metro station på The Bund. Den nærmeste station er East Nanjing Road, som er omkring fem minutters gang fra Nanjing Road.
Der findes mange både langs breden, som tilbyder sightseeing ture langs floden.

Hvis du rejser til Kina og hvis du vil til Shanghai, skal du ikke snyde dig selv for at opleve The Bund.

Tags: ,

Comments are closed.