Oplev ægte kinesisk madtradition i Familien Li’s Kejserlige Restaurant

Familien Li’s Kejserlige Restaurant åbnede i 1985 i Beijing, af Li Shanlin, efter at familien vandt det kinesiske mesterskab i traditionel madlavning, med familieopskrifter som går helt tilbage til kejsertiden.

En af Kinas bedste og mest berømte restauranter, Familien Li’s Kejserlige Restaurant har en lang og spændende historie som går helt tilbage til dengang familien boede hos kejseren i den forbudte by. Restauranten er blandt andet med i rejsebogen “1000 Places to See Before You Die” af Patricia Schultz.

Li Shanlin’s farfar var en højtstående embedsmand i kejsertiden og stod så tæt på kejseren at familien som nogle ganske få fik lov at bo hos kejseren i den forbudte by. En del af farfarens ansvar var at overse og kontrollere de overdådige kejserlige festmåltider, som dagligt bestod af op til flere hundrede retter. I sin tid hos kejseren nedskrev han mange af de kejserlige opskrifter som var skabt af de bedste kokke fra hele Kina. Det er denne tradition for kinesisk mad som føres videre i dag af Familien Li’s Kejserlige Restaurant.

Li Shanlin blev født i 1920 i Beijing og voksede op i luksus under den sidste kinesiske kejser med over 30 tjenestefolk i en bolig med mere end 90 rum. Han interesserede sig tidligt for kinesisk mad og tilbragte i sin barndom en stor del af sin tid i køkkenet hvor han lærte sig de kejserlige kinesiske madtraditioner.

Under krigen, revolutionen og de efterfølgende svære tider levede familien i Beijing i fattigdom som så mange andre i Kina på den tid. Dette ændrede dog ikke på Li Shanlin’s kærlighed for kinesisk mad, som han videreudviklede, og gav videre til sin familie.

Oplev ægte kinesisk madtradition i det kejserlige familiekøkken, en helt særlig mulighed for at mærke Kinas kultur og historie gennem en eksklusiv spise oplevelse.

Klik her for at købe billige billetter til Shanghai.

Det allerbedste af Kinesisk Mad

I 1985 åbnede Li Shanlin en lille familierestaurant i Beijing efter at familiens opskrifter havde vundet det kinesiske mesterskab i traditionel madlavning. Restauranten åbnede i en lille gade i den gamle del af Beijing, med meget beskeden indretning, og lille skilt håndskrevet af den sidste kejsers lillebror. Restauranten havde kun ét bord, og et fast dagligt menukort hvor alle retter tilberedtes fra tidlig morgen efter de gamle forskrifter. Li Shanlin’s lille familierestaurant blev en stor succes, udvidede og er i dag, med to Michelin-stjerner, en af de mest berømte restauranter i Kina, hvor en lang række prominente gæster, som Bill Gates, Mohammed Ali, Jackie Chan og mange andre har oplevet kinesisk mad når det er bedst.

Sammen med verdenskendte Relais and Chateaux har Family Li åbnet en restaurant i Shanghai. ”Family Li Shanghai” er beliggende i den berømte Huangpu Park på historiske ”The Bund” i Shanghai. Huangpu Park grundlagt i 1886 er Shanghais ældste park i europæisk stil. Her kan man ikke undgå at mærke historien fra kolonitidens Shanghai.

Priserne for et måltid ligger fra omkring 350 kr. per person, og inkluderer en lang række specialiteter indefor kinesisk mad som for eksempel hummer, peking-and og haj-finne suppe.

Husk at bestille bord i god tid! Der er rift om pladserne.

[google_map:q=11+Yangfang+Hutong,+Deshengmennei+Dajie,+Xicheng+District,+Beijing]

Family Li Imperial Cuisine
“Li Jia Cai” Shanghai

500 Zhongshan Dong Yi Rd.
Huangpu District (Huangpu Park)
Shanghai
Tel: +86 21 53088071
www.familylishanghai.com

Li Family Imperial Cuisine
“Li Jia Cai” Beijing

11 Yangfang Hutong,
Deshengmennei Dajie,
Xicheng District,
Beijing
Tel: +86 010-66180107

Tags: , , , , ,

Comments are closed.