Hvordan finder man addressen på kinesisk?

I taxaer i Kina kommer man som regel ikke langt med engelsk, når det gælder addresser.

Fordi man i Kina skriver alle addresser med kinesiske tegn er det de færreste taxa-chaufører, som kan læse de kinesiske addresser på engelsk, selv om gadenavnene bare er skrevet på lydsprog med vestlige bogstaver, kaldet PinYin. Hvis man vil et sted hen i en taxa, må man altså enten kunne udtale gadens navn på forståeligt kinesisk eller man må medbringe gadens navn med kinesisk skrift.

For kinesiske addresser i Shanghai findes der en gratis hjemmeside som oversætter fulde addresser fra engelsk til kinesisk. Hjemmesiden hedder Streets of China.

Netop for at gøre det nemt for alle os udlændinge at navigere rundt i en storby som Shanghai. Taxa-chaffører er generelt set meget venlige og hjælpsomme og vil gøre hvad de kan for at man kommer hen hvor man skal, og derfor er det en utrolig stor hjælp at have adressen med på et stykke papir på kinesisk.

For byer som ikke findes på Streets of China: Bed hotel-receptionisten om at skrive addressen ned til dig på papir, så kommer du hurtigere frem. Og husk endelig addressen til hotellet på kinesisk.

Comments are closed.