Hainan

Hainan, som også kaldes ”Østens Hawaii” har dejlig varmt vejr hele året rundt og ingen vinter. Med sine smukke strande, rene luft og natur er Hainan et eftertragtet rejsemål, både for kinesere og for andre nationaliteter.

Den gennemsnitlige temperatur i Hainan er 23-25 grader, hvor der er 16-20 grader i februar, som er den koldeste måned og 35-39 grader i august, som er den varmeste måned.

Hainan er især eftertragtet når, det er vinter i andre områder af Kina, så går rejsen til Hainan med sol, varme og strand. Regeringen anerkender den voksende turisme og har derfor opført det første hurtig tog i Hainan, så man nemt og hurtigt kan komme fra det nordligste punkt ved Hainan øen Haikou til det sydligste punkt Sanya. På kun 1½ time.

Hainan øen kaldes også for ”Kokusnød øen” på grund af deres store produktion af kokusnødder. I slutningen af marts afholdes hvert år ”Kokusnød festival” som også er en ”kærligheds fest” hvor unge kan møde deres udkårne, og man kan opleve bryllup på stranden. Desuden kan man under festivalen se kokusnød lanterner, spise kokusnød retter, og forskellige aktiviteter på stranden.

Der er mange tropiske frugter i Hainan som bananer, papaya, ananas og desuden mange former for skaldyr, som skal prøves når man besøger Hainan.

Den bedste strand i Hainan er Sanya Beach, men det er dog også den mest besøgte blandt andre turister, og dermed ikke så fredelig som man kunne ønske. Når man besøger Hainan er der desuden spændende og smukke templer, blandt andet Shaolin Buddhistiske tempel. Og abe øen, South Bay Monket Island, er også et smukt syn. Desuden er der en krokodille farm og vulkan park i smukke natur omgivelser.

Klik her for at købe billige billetter til Kina.

På grund af det anderledes klima i forhold til resten af Kina, så har mange rige kinesere fra det nordlige Kina et sommerhus i Hainan, hvor de kan tage til, når det er koldt og vinter i deres egen by. Hainan og især Sanya er helt sikkert et attraktivt ferie-rejsemål.