Sydkina og Hong Kong

Det sydlige Kina, Guangdong (eller Canton som det tidligere har været kaldt af europæere) og omkringliggende provincer, Guangxi, Yunnan, Hunan og Fujian er mest kendt for Hong Kong og Macau – de to selvstyrende områder med særlig status på grund af deres historie som europæiske kolonier. Hong Kong og Macau er to bittesmå områder ud fra Guangdongs kyst som totalt dominerer vestens kendskab til regionen. Der er meget at komme efter i det sydlige Kina.

Kinesisk mad som vi kender den i vesten, er egentlig mere specifikt cantonesisk mad som stammer fra sydkina. Hvis du kan lide kinamad som vi kender det herhjemme fra, så venter der masser af madoplevelser i HongKong, Guangdong og resten af det sydlige Kina.


I Sydkina taler man cantonesisk, som er gjort kendt af folk som Bruce Lee, Jackie Chan and andre internationale berømtheder fra Hong Kongs film industri.

Hovedbyen i Guangdong er gigantbyen Guangzhou, som er verdens måske største produktionsby. Der går næppe en dag i en almindelig dagligdag herhjemme uden at vi har noget mellem hænderne som er lavet i GuangZhou. Guangdong er utrolig udviklet på grund af dette, især i forhold til mange andre steder i Kina.

Tropisk Ferieparadis
Den allersydligste provins i Kina er øen Hainan med brede strande, varme, sol og luksuriøse badehoteller. Mange kinesere fra andre dele af Kina tager til Hainan på ferie, netop fordi der er strand og sol, som ikke mange andre steder i Kina. Hvis du er på en længere rejse i Kina, er det bestemt værd at tage lidt afslapning og nydelse i solen på Hainan. Læs mere om Hainan.]

Fujian på Kinas sydøstkyst er historisk og kulturelt sprækket med spændende eventyr. Desuden er Fuzhou som er hovedstaden i Fujian også kendt for sine mange varme kilder, som også er et dejligt bekendtskab at gøre sig.

Mest overset og ubesøgt af vestlige turister er naturskønne Guizhou. Kinas fattigste provins, men også blandt de mest spektakulære landskaber. Her findes Kinas største vandfald, og her er utrolig mange bjerge, til at skabe en smuk udsigt fra næsten hvor som helst i Guizhou.

Klik her for at købe billige billetter til Hong Kong.

Klima i Sydkina
Det sydlige Kina har et subtropisk klima med varme somre og milde vintre.