Kina Rejser - magasinet om rejser til Kina. Kig her inden du bestiller din Kina rejse.

Historiske og Kulturelle oplevelser i Tibet

Tibet er en region i Asien, som ligger nord for Himalaya. Det er her det tibetanske folk bor, og også nogle andre etniske grupper såsom Monpas og Lhobas, og desuden Han og Hui folk. Tibet er kendt for sin unikke historie og spændende kultur.

Klik her for at købe billige billetter til Tibet.

Tibet er desuden den højeste regionen på hele jorden, med en gennemsnitlig højde på 4.900 meter, hvilket er et syn i sig selv. Tibet har nogle af verdens højeste bjerge. Mount Everest, som er på 8.848 meter, er det højeste bjerg i verden, og det ligger på grænsen mellem Tibet og Nepal. Også flere store floder har deres udspring i Tibet. Blandt andet floderne Yangtze, Den Gule Flod, Indus-floden, Mekong, Ganges, Salween og Yarlung Zangbo floden.

Igennem Tibets historie har forskellige sekter af tibetansk buddhisme, adelige, og udenlandske herskere kappedes om magten i Tibet. De seneste religiøse kampe blev markeret ved overtaget af magten af Dalai Lamas i det 17. århundrede. I dag er det meste af Tibet regeret som autonome områder af Kina.

Økonomien i Tibet er domineret af landbrug, men også turisme er blevet en voksende industri i Tibet gennem de seneste årtier.

Det er et spændende Tibet som møder turisterne som kommer rejsende til Tibet, for et kulturel og historisk rejse.

Religion er ekstremt vigtigt for tibetanerne og har en stærk indflydelse på alle aspekter af deres liv.
Religionen i Tibet er tibetansk buddhisme, men der findes også muslimske og kristne. Tibetansk Buddhisme har stor indflydelse på kunst, musik og festivaler i Tibet. Den Tibetanske arkitektur, kan man se afspejler kinesiske og indiske påvirkninger, hvilket gør den unik og særpræget.

Musikken i Tibet afspejler den kulturelle arv fra Himalaya-regionen, der er centreret i Tibet, men der tages også inspiration fra Indien, Bhutan, Nepal. Først og fremmest er tibetanske musik dog religiøs musik,og dette viser igen den dybe indflydelse tibetansk buddhisme har på kulturen i Tibet.

Tibet har en lang række forskellige festivaler, der alle udføres for at tilbede Buddha hele året rundt. Losar er den tibetanske nytårs Festival. Monlam Prayer Festival følger i den første måned af den tibetanske kalenders år, der falder på den fjerde dag. Festivalerne er festlige og giver et godt indblik i det historiske og kulturelle Tibet, som helt sikkert skal opleves ved rejse til Tibet.