Yuyuan Garden i Shanghai

Yuyuan Garden ligger på Anren St.132 i Huangpu Distriktet i Shanghai og er en af de mest kendte og besøgte attraktioner i Shanghai. Yuyuan haven blev færdig i år 1577 og blev opført af en embedsmand ved navn Pan Yunduan under Ming tiden.

Pan Yunduan opførte parken som et fri-sted for hans forældre, hvor de kunne tilbringe og nyde deres alderdom. Ordet “Yu” på kinesisk betyder “tilfreds” og “tiltalende”.

Yuyuan Garden har siden været meget igennem, hvor mange forskellige har haft ejerskab over parken, den har været offer for ødelæggelse og derefter flere års opbyggelse og renovation og i år 1961 stod parken klar til offentligheden.

Yuyuan Garden har mange besøgende, som gerne vil se den smukke park med kinesiske pavilioner, bygninger med te-stuer og butikker, restauranter og søer.

Klik her for at købe billige billetter til Shanghai.

Noget af det mest specielle i Yuyuan Garden er den store jade sten, som er en af de 3 største i den sydlige del af Kina. Jade stenen er 3, 3 meter høj og har 72 huller, så når der hældes vand ned over stenen, så kommer vandet ud af hullerne og skabet et kunstfærdigt vandfald. Jade stenen blev placeret foran Yuhua huset, som Pan Yunduan byggede, for at man kunne sidde og nyde synet af den store prægtige jade sten.

Åbningstiden er 8:30-17:30 og prisen for at komme ind er 30-40 RMB (afhængig af sæson). Yuyuan Garden ligger meget centralt i Shanghai og er nem at besøge enten med undergrundstoget, hvor du skal take linje 10 og stå af ved stoppet Yuyuan Station og vælg udgang 1. Eller tag en af busserne 11, 26, 64, 730, 736, 801, 929, 932, 945, 969 og stå af ved Xinbeimen (Renmin Road Lishui Road) Station.