Terracotta krigerstatuerne

Terracotta krigerstatuerne blev opdaget i 1974 af lokale bønder nær ved Xian i Shaanxi i Kina. Statuerne går helt tilbage til år 210 før kristus. Statuerne variere i højde, men er omkring 183-195 cm høje og forestiller krigere, officere, heste og musikere. Man har indtil videre fundet 3 steder hvor Terracotta krigerstatuerne er begravet, men flere arkæologer mener at der stadig er flere begravet som man ikke kender til. Der er blant andet blevet fundet omkring 8000 krigere og 520 heste.

Terracotta krigerstatuerne blev omkring år 210 før kristus begravet tæt ved Qin Shi Huang’s grav, som var den første hersker i Kina. Statuerne blev lavet om begravet der, for at kunne hjælpe Qin Shi Huang med at herske i efterlivet.

Klik her for at købe billige billetter til Kina.

Leret til at bygge Terracotta krigerstatuerne stammer fra bjerget Lishan.

Ordet terracotta bruges om uglaseret råt ler, som har en let brændt orange farve. Den orange farve kommer fra jernet i leret, så farven variere efter hvor stort jernindholdet er, hvorfor man også kan se gul eller lys terracotta. Forskellen på terracotta og lertøj er at lertøj laves på en slags drejebænk/hjul. Terracotta blev brugt til at lave figurer som Terracotta krigerstatuerne fra Kina eller de græske Terracotta figurer.

Man kan opleve de gamle og meget imponerende Terracotta krigerstatuer i Kina, og der er et stort udvalg af figuerne man kan købe med sig hjem. Dem man kan købe kan både fås i helt små eksemplarer til lommen, eller til en hylde og så helt op i rigtig menneskestørrelse på 195 cm, som er lidt sværere at tage med hjem efter en rejse til Kina.