Taishan bjerget

Taishan bjerget er et bjerg i Tai’an som ligger i provinsen Shandong i Kina.

Jadekejsertoppen, som toppen af bjerget kaldes er på 1.545 meter over havet. Der findes 5 hellige bjerge i Kina, hvoraf Taishan bjerget er det østligste og nogen siger også det er det mest hellige af de 5. De templer som findes på bjerget besøges ofte af pilgrimme, som rejser til Kina for netop at besøge Taishan bjerget og templerne, og det har pilgrimme gjort gennem de sidste 2000 år.

Klik her for at købe billige billetter til Kina.

De andre hellige bjerge i Kina foruden Taishan bjerget er: Hua Shan, Heng Shan (sydligt), Heng Shan (nordligt) og det centrale Heng Shan. Taishan bjerget er ikke det højeste af de hellige bjerge, men det er det mest berømte og mest besøgte.

Tidligere blev der gjort ofringer på toppen af bjerget til himlen og jorden. Nu er der et ordsprog, som siger at “de der besøger Taishan bjerget vil blive 100 år gamle.

Man kan dog godt snyde, hvis man vil op til toppen af dette mægtige bjerg, fordi der findes en svævebane, som man kan tage en del af vejen. De der har besteget bjerget siger at det er en fantastisk tur op af de mange trapper op til toppen af Taishan bjerget. Det siges at være et fantastisk syn, når solen står op bag toppen af Taishan bjerget. Og for de pilgrimme som rejser til Kina, kommer jo netop for denne vandring op af det hellige bjerg. Denne pilgrimsvandring.