Den kinesiske mur

Den kinesiske mur dækker en stor del Kina og går fra de nordlige og vestlige grænser, hvilket gør at man kan besøge muren fra mange steder. Men nogle af de bedst bevarede dele af muren går forbi Kina’s hovedstad Beijing, så mange vælger at besøge muren når de er i Beijing. Man kan nemt se muren, blot en kort bustur fra centrum af Beijing.

Klik her for at købe billige billetter til Beijing.

Den kinesiske mur blev bygget for at holde befolkningen inde og de fremmede ude, og som et forsvarsværk. Muren viser samtidigt resten af verden hvor stor og mægtig Kina var. Hele den kinesiske mur blev bygget på en periode på omkring 2000 år. Arbejdet begyndte omkring år 200 BC, under den første kinesiske kejser, Qin Shi Huangdi. Der eksisterede dog i forvejen forskellige mindre mure rundt omkring, som så blev forlænget og samlet. Muren blev bygget af jord og træ, og så var der små vagttårne med nogle kilometer imellem. Der er nu intet tilbage fra dengang, men senere dynastier har tilføjet nye mure og forsøgt at vedligeholde de gamle.

Præcis hvor lang den kinesiske mur er, ved ingen, men man gætter på omkring 6700 kilometer. Som sammenligning betyder det at hvis muren startede i Danmark ville den gå et stykke ned i Afrika. Grunden til at det er svært med sikkerhed at sige hvor lang den kinesiske mur er, skyldes at muren flere steder ikke er komplet, så der mangler murværk, og nogle steder kan man finde arkæologiske rester fra tidligere mure.

Den kinesiske mur er helt sikkert en eftertragtet destination når man som turist besøger Kina og i særdeleshed hovedstaden Beijing. Man kan komme op og gå på den imponerende mur, og hvis man vil og har kondition til det, kan man godt gå lang. Der er dog mange trapper og op og nedgange, så de fleste går blot en kort tur på muren, for at kunne sige at nu har man prøvet “at gå på den kinesiske mur“.