Den himmelske fredsplads

Den Himmelske Freds Plads som er verdens største plads, ligger lige midt i Beijing’s centrum. Pladsen er 880 meter lang mod nord og 500 meter bred fra øst til vest og dermed noget større end “Den Røde Plads” i Moskva. Den Himmelske Freds Plads har et areal på 440.000 m² (44 ha). I Kina kaldes pladsen for Tianamen, som betyder “Porten til den Himmelske Fred”.

Klik her for at købe billige billetter til Beijing.

Folkets Store Hal ligger på vestsiden af pladsen. Og på østsiden ligger Museet for Kinesisk Historie og den Kinesiske Revolution. Maos mausoleum kan man finde syd for Den Himmelske Freds Plads. Og mod nord ligger Den Forbudte By.

Den Himmelske Freds Port blev bygget i 1417. Under Ming- og Qing-dynastiet var Den Himmelske Freds Port ikke nogen officiel plads, men et området ministerier brugte som kontorer. Under Bokseroprøret blev dette dog ødelagt, hvorefter området blev ryddet og så var det begyndelse på Den Himmelske Freds Plads.

De fleste kender til den studenter-demonstration der var i 1989, som fandt sted på Den Himmelske Freds Plads, hvor omkring 100.000 studenter og arbejdere protesterede mod Kina’s korruption og krævede demokratiske reformer. Det kinesiske styre beordrede militæret til at anvende magt for at stoppe demonstrationerne. Antallet af civile dræbte anslås mellem 2-7000. Og antallet af sårede anslås til mellem 7-10.000. Der blev nægtet adgangen for udenlandsk presse, og den kinesiske regering prøvede at kontrolleret den kinesiske presse. Alt dette gjorde at Kina i Internationale øjne havde en undertrykkende styre, som der blev taget afstand fra.