Bo på det nordiske eventyrslot i Shanghai

Dybt inde i French Concession – den gamle franske del af Shanghai, ligger en sand perle fra Shanghais kolonitid.

Moller Villa Hotel er et ægte eventyrslot bygget i 1920′erne af den svensk-engelske skibsreder Erik Möller, til hans store familie i Shanghai. Ifølge historien var Möllers elskede lille datter, meget glad for H. C. Andersens eventyr, så han besluttede sig for at give hende et ægte eventyrslot.
I sig selv er bygningen helt unik: en blanding af nordisk, gotisk, engelsk og kinesisk arkitektur, med et hav af detaljer fra skibsindretning, som koøjer og skibsrælinger.

I dag er villaen fredet og står som den dag den blev bygget, i tip-top velbevaret stand og fungerer som et eksklusivt og intimt hotel under navnet Moller Villa Hotel, med få store rum og suiter, i original indretning og med alle moderne faciliteter.

Hotellet drives i dag med stor passion af Mr. Jia som ser stedet som en oase i Shanghais travlhed, hvor tiden står stille, hvor der kun er plads til afslapning og nydelse.

Det er på alle måder et lykketræf at det i dag, er muligt for gæster at opleve Möllers eventyrslot på nær og personlig hånd. Bygningen som er et symbol kolonialismens storhed i Shanghais har overlevet krig, bombardementer, borgerkrig og revolution.

Mr. Jia viser stolt frem af villaens endeløse specielle detaljer, som små hemmelige døre og fortæller ivrigt om villaens historie.

Villaen er omgivet af en hyggelig have, og udenfor porten ligger det gamle Shanghai, med et hav af spændende oplevelser til fods.

Klik her for at købe billetter til Shanghai.

Et moderne luksushotel kan ikke måle sig med kultur-perlen Möller Villa, i ægte uforglemmelig oplevelse og følelsen af forbindelse til Kinas historie og det overdådige liv nogle levede i kolonitiden.

Det er også muligt for ikke-overnattende gæster, at opleve ægte engelsk afternoon tea som i kolonitiden. Villaens lille hotelbageri er berømt for deres chokolade og specielle kager som er af usædvanlig høj kvalitet i Kina, som sælges som souvenirs.

Prisen for en overnatning er væsentlig mindre end man skulle tro, og i forhold til en uvurderlige kulturhistoriske oplevelse, som følger med er der ingen undskyldning for at vælge et moderne luksushotel i stedet.


Moller Villa Hotel
Heng Shan Moller Villa Hotel
Shaanxi Nan Lu 30, Shanghai, China
Location: South side of Yan’an Zhong Lu
Tel: 021-62478881
mollervilla.com (engelsk)

Tags: , ,

Comments are closed.