Billigere flybilletter til Kina – nogle gode tips

Det at rejse til Kina kan være en dyr fornøjelse. Der er utrolig stor forskel i prisen på en en flybillet hos de forskellige flyselskaber.

Når du selv planlægger din tur til Kina, og skal købe flybilletterne er der mange penge at spare på at bruge noget tid på at sammenligne flypriser. Tag det ikke for gode varer når det første selskab du kontakter siger at de kan give dig markedets billigste priser.

Lufthavnsafgiften kan snyde
Ofte bliver prisen delt i to, altså en pris for selve flybilletten + en pris for lufthavnsafgift (lufthavnsskat/tax). Lufthavnsafgiften variere meget mellem lufthavne og mellem flyselskaber, så derfor er det en god idé at få den samlede pris når du skal sammenligne. I overvejelserne om de bedste billetter kan det også være en god idé at se på om der er mellemlandinger og i så fald hvor mange, hvor og af hvor lang tid. Da det er en lang tur til Kina, er for mange og for lange mellemlandinger ikke altid sjove.

Tur/Retur billigst
Det er ofte billigst er flyve retur fra den samme lufthavn som man ankom til. Hvis du planlægger en rundtur, kan der godt være penge at spare ved at rejse tilbage til ankomstbyen og flyve hjem derfra.
Et godt tip i denne forbindelse er hurtigtoget mellem Shanghai og Beijing, som altid koster ca. DKK 450 tager circa 5 timer, og kører med 300 km/t gennem det østlige Kina, hvor der er masser at se på. Toget stopper også blandt andet i de historiske byer Nanjing og Tianjin.

Prissammenlignere
Der findes hjemmesider som tilbyder at sammenligne priserne for dig, dvs. de har tilknytning til forskellige flyselskaber og deres priser. Dette er en rigtig god måde hurtigt og nemt at få et overblik over prisniveauet. Ofte giver de mindre selskaber billigere priser, men de større selskaber har ofte tilbud eller ”promotion fares” som kan være værd at holde øje med.

Online billetkøb er ofte billigere
Mange flyselskaber har også som en fast standard at de billigste billetter er tilgængelige online på deres hjemmeside, dvs. at du ofte kan spare penge ved selv at købe billetterne direkte fra deres hjemmeside i stedet for at ringe til dem og bestille over telefonen.

Klik her for at købe billige billetter til Kina.

Bestil i god tid
Med hensyn til billetter til Kina er det som regel også fordelagtigt at være i god tid, altså 2-3 måneder inden selve afrejsen. Fordi billetpriserne stiger op til afrejsen.