Beijings berømte opera kan også opleves i Shanghai

Beijing operaen er kendt for de smukke malede masker, som sælges i souvenir-butikker i hele Kina i alle størrelser. Det er en fantastisk oplevelse at se den traditionelle kinesiske opera, på kinesisk i Kina. Beijing-operaen stammer fra Kinas hovedstad Peking, men det er også muligt at opleve denne spændende kulturelle tradition i en række andre storbyer i Kina, såsom Shanghai. Hvis man er i Beijing for at se opera, så er Liyuan teatret et godt valg.

Klik her for at købe billige billetter til Shanghai.

Det siges at Beijing operaen indeholder Kina’s kulturelle sjæl, så ved et besøg i Kina, er det helt sikkert en oplevelse man ikke vil være foruden.

Beijing operaen i Kina har en lang historie på omkring 160 år. Operaen har udviklet sig ved at kopiere andre kunstformer og blande det sammen, så man kan opleve både musik med sang og dans, malede ansigter, optræden, litteratur og så videre.

For eksempel så er “Abe kongen” et stykke i den orientalske opera hvor der bliver fokuseret på fire forskellige udtryksformer: Sang, dans, dialog og kampsport. Der er virkelig mulighed for at se disse forskellige kunstformer bliver udfoldet på scenen og dette er samtidigt et spændende indblik i den kinesiske traditionelle kultur.

Beijing opera også kaldet Orientalsk opera er har især taget inspiration fra lokale skuespil kaldet “Huiban” som kommer fra det sydlige Kina helt tilbage fra 18hundrede tallet. Operaen er en blanding af det virtuelle og realitet, og fastlagt af bestemte regler.

De mest kendte navne fra Beijing operaen er Jinghuang, Daxi, Pingju og Jingxi.

Tags: , , ,

Comments are closed.