Harbin

Harbin ligger meget nordligt i Kina og er berygtede for sine lange meget kolde vintre og berømt for sine fantastiske sne og is festivaller, som starter 5 januar og varer en måned eller mere indtil det varmere vejr kommer og sneen og isen smelter.

Fra 5 januar kan man se is og sne lanterner over hele Harbin, og især i 3 områder i Harbin sker der ekstra meget i festivalen, disse områder er: ”Sun Island International Snow Sculpture Art Fair”, ”Ice and Snow World” og ”Ice Festival, Zhaolin Park”.

Der bliver rigtig koldt i Harbin om vinteren – helt ned til -38 grader, er blevet målt. Om dagen er der dog i gennemsnit omkring -12 grader, så hvis du vil besøge Harbin om vinteren, så sørg for at tage godt med varmt tøj med.

Klik her for at købe billige billetter til Kina.

Som turist skal du jo selvfølgelig komme om vinteren, hvis det er is og sne festivallerne du vil opleve, men ellers er forår en rigtig dejlig tid i Harbin, når sneen smelter og det bliver mildere i vejret. Om sommeren ligger temperaturen på mellem 20-30 grader, som er mere behageligt end sydligere i Kina, hvor det bliver mellem 30-40 grader om sommeren, så derfor tiltrækkes mange kinesere til Harbin om sommeren.

Nå det bliver for koldt om vinteren, så kan man afveksle is festivalen med en tur i badehuse, som er huse med sauna og bad, som findes mange steder i Harbin. Mange kinesere går ikke i bad hjemme, kun i badehuse, hvor man udover bad, sauna og massage også kan spise buffet og sove i op til 24 timer, for en pris af kun 50-80 RMB (46-74 kr). Det er en billig fornøjelse, men samtidig dejlig afslappende og varm oplevelse.

Om sommeren er der både Øl festival i slutningen af August, hvor der i en uge fejres den lokale ”Harbin øl” med øl, musik og mange mennesker. Desuden er der sommer fetsival i juli, hver andet år, hvor mange lokale bands spiller.

Fordi Harbin ligger så nordligt i Kina og dermed tæt på Rusland, er byen meget præget af Rusland. Dette ses på bygninger og i madkulturen. Desuden er den største del af udlændinge som bor i byen russere, så derfor kan udlandske turister ofte forveksles med russere fra et kinesisk synspunkt.

Harbin er desuden kendt for sin korrekte udtale af Mandarin kinesisk, så hvis du kender lidt kinesisk, studerer kinesisk eller gerne vil, så er Harbin er godt sted at øve sig.