Dalian

Dalian er en storslået by den nordlige del af Kina, med både strand, parker og storbysliv. Dalian besøges mest af kinesiske turister fra resten af Kina, så der er rig mulighed for at få øvet sine kinesiske gloser og få indblik i den lokale kultur.

Der er mange attraktioner i Dalians 8 distrikter, blandt andet en af kinesernes favorit beskæftigelser, nemlig KTV, som er ligesom et stor hotel med mange hotelværelser, hvor værelserne blot er en stor hjørne-lædersofa, et sofabord og en stor TV skærm med karaokee.

Det er som oftest meget billigt at leje et par timer i et KTV og inkluderet er kinesisk buffet og fri drikkelse.

Klik her for at købe billige billetter til Kina.

Desuden er den årlige Øl Festival populær i Dalian, hvor entreen er 10 RMB (ca. 9 kr), mad koster 30 RMB (ca. 27 kr) og øl 50 RMB (ca. 46 kr). Der er meget musik at opleve, mad og selvfølgelig øl, endda Tysk øl kan købes. Øl festivalen varer 10 dage i slutningen af Juli og begyndelsen af August.

Fordi Dalian hovedsageligt besøges af kinesiske turister far andre dele af Kina, og Engelsk talende turister ikke er så mange, så er Engelsk talende service også svær at finde på billige restauranter og hoteller. Billige restauranter er dog at finde på hver en gade, så der er utallige valgmuligheder. Det kan dog være svært at bestille mad på de små restauranter, fordi menukortene selvfølgelig er på kinesisk og desuden uden billeder. Der er stor forskel på hygiejnen på restauranterne, så et godt råd er at se, om der er mange på restauranten, fordi så betyder som oftenst at hygiejnen er ok og folk ikke er blevet syge af at spise der.

For Engelsk talende service på hoteller skal man op i en 4-5 stjerners hoteller. Problemet med de mindre og billigere hoteller kan også være at de ikke må have udlændinge boende af sikkerheds grunde. Husk også altid at have dit pas med, når du tjekker ind på et hotel i Kina.

I Dalian er der mindre forurening end i andre dele af Kina, hvilket gør Dalian til et foretrukket rejsemål for kinesere. Vær dog opmærksom på at vandet fra vandhanen ikke er rent nok til at drikke direkte, det skal koges først og smager stadig lidt underligt. Man kan god godt børne tænder og vaske sig i det, uden at være bekymret for sit helbred.

Når man besøger Dalian, så skal man helt sikkert besøge Binhai Road (vejen), som er en strækning på i alt 35 km, man kan dog også vælge blot at se eller gå bare en kort del af vejen, for eksempel fra Tiger Beach (stranden) til Donghai Beach (stranden) og se den fantastiske kombination af vej, natur og strand. Og hvis man vil nyde en af Dalian’s mange strande, så er Fujiazhuang Beach (strand) det bedste valg, fordi den er knap så overbefolket som Xinghai Beach og knap så dyr som Bangchuidao Beach.