Kina Rejser - magasinet om rejser til Kina. Kig her inden du bestiller din Kina rejse.

Beijing

Beijing (på dansk også kendt som Peking) er Kinas hovedstad. Navnet betyder “Nordlig hovedstad”, Nanjing (en sydligere by i Kina) betyder “sydlig hovedstad”. Beijing, der ligger i den nordøstlige del af Kina var den største by i verden for 180 år siden.

Vigtige turist attraktioner i Beijing
I Beijing findes Den Himmelske Freds Plads (Tiananmen Pladsen), med indgang til Den Forbudte By.
Den Forbudte By er det gigantiske kejserlige palads i Beijing. Hovedindgangen til paladset hedder Den Himmelske Freds Port og er afbildet på Kinas officielle emblem.

Klik her for at købe billige billetter til Beijing.

Den Forbudte By blev bygget i 1422, og var sæde for Kinas regering under Ming- og Qing-dynastierne fra det stod færdigt og indtil 1912. Den sidste kejser i Kina var Puyi. Han blev endeligt som kejser afsat i 1924.

Navnet kommer af, at almindelige folk i kejsertiden ikke havde adgang til området. Det var kun kejserfamilien og medlemmer af hoffet som havde adgang.

De 800 bygninger med 9999 rum har et areal på 720.000m². Bygningerne er verdens største samling af bevarede antikke træstrukturer. Mange af de kulturelle skatte som fandtes i byen findes nu i Taiwan og kan ses på National Palace Museum.