Beijing

Beijing (på dansk også kendt som Peking) er Kinas hovedstad. Navnet betyder “Nordlig hovedstad”, Nanjing (en sydligere by i Kina) betyder “sydlig hovedstad”. Beijing, der ligger i den nordøstlige del af Kina var den største by i verden for 180 år siden.

Vigtige turist attraktioner i Beijing
I Beijing findes Den Himmelske Freds Plads (Tiananmen Pladsen), med indgang til Den Forbudte By.
Den Forbudte By er det gigantiske kejserlige palads i Beijing. Hovedindgangen til paladset hedder Den Himmelske Freds Port og er afbildet på Kinas officielle emblem.

Klik her for at købe billige billetter til Beijing.

Den Forbudte By blev bygget i 1422, og var sæde for Kinas regering under Ming- og Qing-dynastierne fra det stod færdigt og indtil 1912. Den sidste kejser i Kina var Puyi. Han blev endeligt som kejser afsat i 1924.

Navnet kommer af, at almindelige folk i kejsertiden ikke havde adgang til området. Det var kun kejserfamilien og medlemmer af hoffet som havde adgang.

De 800 bygninger med 9999 rum har et areal på 720.000m². Bygningerne er verdens største samling af bevarede antikke træstrukturer. Mange af de kulturelle skatte som fandtes i byen findes nu i Taiwan og kan ses på National Palace Museum.